2021-08-02 15:23:36• hírek • Bede Emőke

Folytatódnak a balesetmegelőző akciók. Közel 30 autóvezető vált gyalogossá az elmúlt hétvégén

Amint arról korábban beszámoltunk, az idei év első felében 14-en vesztették életüket a Szatmár megye útjain történő közlekedési balesetekben. Annak érdekében, hogy az ilyen fatális kimenetelű közúti szerencsétlenségek számát visszaszorítsák, a rendőrség e hétvégén is fokozott ellenőrzést tartott.

A július 30. és augusztus 1. közötti napokban összesen 350 pénzbírságot szabtak ki, melyeknek összértéke kb. 107 ezer lejre rúg. Kiegészítő intézkedésként 26 autóvezető jogosítványát függesztették fel, további öt esetben pedig bevonták a forgalmi engedélyt is.


Közlekedési bűncselekményekben nem volt hiány


Július 30-én a nagykárolyi rendőrök Újkálmánd területén félreállítttak egy 53 éves, börvelyi férfit, akiről az ellenőrzés során kiderült, bizony ittas állapotban ült volán mögé. Az általa kifújt levegőben a szonda 0,91 mg/l-es értéket mutatott ki, így a hatóság emberei kórházba kísérték, hogy véralkoholszintjét is megállapíthassák. A férfi ellen ittas vezetés címszóval kezdeményeztek büntetőjogi eljárást.


Nem járt sokkal szerencsésebben az a 45 éves, érkávási férfi sem, aki ugyanazon a napon szintén fennakadt a közúti ellenőrzésen. A sofőrről ugyanis kiderült, korábban már érvénytelenítették az autóvezetői engedélyét, így nem lett volna mit keresnie a kormány mögött.


Július 31-én a mezőpetri rendőrök is lebuktattak egy ittasan autózó férfit. A 37 éves, mezőteremi sofőr leheletében 0,74 mg/l-es koncentrációt mért a készülék, így őt is kórházba vitték egy véralkoholszint-mérés idejére. Mi több, az ügyben az is kiderült, hogy az illető jogosítványát már felfüggesztették, így nem csak ittas-, de jogosítvány nélküli vezetés miatt is felelnie kell majd.


A rendőrség minden sofőrt preventív vezetésre buzdít. Ismételten hangsúlyozzák, hogy szigorúan tilos alkoholfogyasztás vagy más tudatmódosító szerek használata után kormány mögé ülni. Kiemelten fontos továbbá a haladási sebesség helyes, az útviszonyoknak megfelelő kiválasztása és a közlekedési szabályok betartása – utóbbi érvényes a gyalogosokra is. Végül, de nem utolsósorban felhívják a figyelmet arra is, hogy a szabálytalan és rizikós előzések roppant veszélyesek lehetnek, ezért saját és mások testi épsége és élete védelmében kerülni kell őket. A biztonsági öv becsatolása pedig nem is lehet vita tárgya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: